Ro og glede i førjulstida

julestjerne

 

Hva er julestemning for deg? Jeg kjenner at for meg er det en følelse av medmenneskelighet, takknemlighet for det jeg har og glede i å være sammen med familien og venner i ulike aktiviteter. Det er ansvar for felleskapet og tid for å gi og ta imot.

 

Det skal være rom for å kose seg i førjulstida. Jeg ønsker ikke å stresse med julegaver og julevask. Det skal være KOS. Det er min forventning og mine ønsker, og bevissthet på det gir meg rom for nettopp å kose meg. Julekonserter og juletretennig er aktiviteter på planen. Det er gode avbrekk.

 

Samtidig, det er den «perfekte» førjulstida for meg. Det er forventninger jeg har skapt meg. Det blir ikke alltid slik jeg hadde tenkt, og da kan det legge til på følelsen av press, i ei tid hvor det kan være ekstra mye press å føle på i vår «være perfekt til å feire jul-boble». Ei kollektiv boble vi lever i i desember? Følelser som å ikke strekke til og at førjulstida går for fort. Det er rart at førjulstida skal romme så mye mer enn de andre månedene i året. I desember skal jeg liksom være så FLINK til å kose meg. Det er ironisk at jeg har bilder i hodet av at kos er å drikke te, spise pepperkaker, delta på juletretenning, rulle marsipankuler og spise dem osv. (Det er mye mat involvert 🙂 ) Egentlig, og jeg vet det er sånn, kan jeg kose meg med ALT, uansett hva. Selv kaos, rydding, fulle shoppingsentre, gutter som springer rundt eller lager tullerim når jeg vil skape «magiske øyeblikk» med å tenne de to lysene 2. søndag i advent. Jeg må le litt, og det er helt ok om du må det også.

 

Jeg vet egentlig at det er åpenheten til øyeblikket og å frigjøre seg fra det «perfekte» som egentlig gir rom for kos. Da kan alt være perfekt akkurat som det er. Jeg trenger ikke å gjøre noe for å kose meg. Ord til selv er: Det går ikke an å skape magiske øyeblikk eller ei magisk førjulstid. Det magiske er der hele tiden. <3 Å kose seg er å kose seg med det som er uansett hva og når. Er du enig? Noen ganger er det «perfekte» noe helt annet enn man har forventet seg. Kjenner du deg igjen?

 

Håper å inspirere deg. Kanskje traff ordene deg også? Takk for at du leste! Har du refleksjoner du vil dele med meg? Jeg vil gjerne høre. (det er derfor jeg har kommentarfelt)

 

Ønsker du deg å lytte mer til deg selv? Lytte til hva som er riktig for deg og hva som gjør deg glad og rolig på innsiden? Ønsker du deg ei fin førjulsstund med deg selv?

Spill av lydspor her:

 

Har du lyst til å ta et avbrekk med Medisinsk Yoga? (og Gongavspenning)? Her er klassene som du kan delta på før jul: (2017)

Onsdager kl 11-13 Medisinsk Yoga ved smerter og Gongavspenning hver onsdag t.o.m. 20. desember (og våren 2018 fra 10. januar) på Midtsandtangen. Se kursoversikten eller facebookarrangementet: https://www.facebook.com/events/1988663424722122/

Onsdager kl 19-21 Land i deg selv! Medisinsk Yoga og Gongavspenning ved stress hver onsdag t.o.m. 20. desember på Midtsantangen. Se kursoversikten eller facebookarrangementet: https://www.facebook.com/events/158011381458345/

Torsdager kl 15.30-16.30 Medisinsk Yoga dropin på Femme t.o.m. 14. desember. Se kursoversikten eller facebookarrangementet: https://www.facebook.com/events/684665991742965/

Torsdager kl 17.15-19.15 MediYoga vider/fordypning på Femme t.o.m. 14. desember. Ta kontakt!

Søndag 17. desember kl 15-21 Førjulsyoga på Midtsand med Maiken (Dypindrero) og Sara (Soleyoga): 15.00 Barneyoga med Sara, 16.00 Latteryoga med Sara, 17.00 Yoga med Sara og 19-21 Medisinsk Yoga og Gongavspenning med Maiken. Facebookarrangement: https://www.facebook.com/events/1210905855719925/

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Bokmerk permalink.

2 kommentarer til Ro og glede i førjulstida

  1. Maria sier:

    vi har lik så greit puttet inn en flytteprosess i førjulstia også vi, så jeg har følt meg «bakpå», stresset med at jeg har jo såååå mye magisk julekos jeg må få unnagjort 😉 ….så dette var AKKURAT det jeg trengte å lese nå..landa litt i stolen her 🙂 takk!

    • Maiken sier:

      Takk Maria! Nyt førjulstida med flytteprosess og det hele! Riktig god perfekt som den er jul! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *