Forståelse = Fred & MediYoga og foredrag

Fred i meg

Fred omfavner meg

Fred fra meg

La det være fred

 

Når jeg har en fredfull, varm følelse i meg, ser jeg fred, gode hensikter og kjærlighet omkring meg og utstråler ro, kjærlighet, tar gode valg og gjør gode handlinger i verden. Det er en sannhet. Innenfra og ut.
 
Det kan virke den andre veien, og spre ringer i vannet, men det er faktisk tilfeldig. Det har vi ingen kontroll over hos andre, fordi endring må starte innenfra i hver enkelt.

 

Jeg har fått smaken på noe som er større enn meg, og som rører meg slik at jeg ikke kan la være å dele det videre. En forståelse av hvordan jeg og alle mennesker fungerer og livet selv fungerer. Til FredagsMediYoga denne uka er dette tema.

Hvordan kan forståelse gi fred?

Om bare alle forstod at ingen eller ingenting kan få meg eller deg til å føle noe som helst, så ville det ikke gi mening å skade andre, krangle og kjefte, bruke sin makt til å heve seg selv på bekostning av andre osv.

Sannheten er at bilkøen kan ikke få deg til å føle stress og sinne, en sliten partner i dårlig humør kan ikke gi deg dårlig humør eller gjøre deg irritert, ord som blir sagt kan ikke lage følelser i deg, mye å gjøre betyr ikke at du nødvendigvis føler stress, barna som ikke vil høre etter er ikke grunnen til at det koker på innsiden, rot kan ikke gi deg følelsen av at du må gjøre noe.

Ei ny bukse eller kjole kan ikke gi deg følelsen av å være vakker, for den er der allerede, samarbeidsvillige barn kan ikke gi deg følelsen av kjærlighet, fordi den er i deg allerede, et glass vin eller tre kan ikke få deg til å slappe av, for indre ro er allerede i deg, og massasje eller yoga kan ikke…osv.

Det oppleves ofte sånn og det føles veldig ekte. Det er gaven av å leve livet. Det føles ekte.

Et annet eksempel er at vi alle opplever øyeblikket og situasjonen vi er i forskjellig. Vi får ikke et direkte bilde av omstendighetene, vi opplever tankene våre i de omstendigheten vi er i. Vi opplever verden ut ifra hva vi har inni oss for øyeblikket. Derfor gir det ikke mening at alle skal tro på det samme, like det samme, være enige. Men vi er likevel grunnleggende like og har alle kjærlighet og connection i oss.

Et sitat fra ei utrolig klok jente er: «Hvis du ikke har noe fint å si, ikke si det!» Hun heter Ishka, og du kan høre mer fra henne i denne videoen.

Musikken og teksten i videoen under her liker jeg godt. Den kan åpenbart ikke gjøre meg glad, men den peker meg til visdommen i meg, og der er jeg allerede glad.

 

Forståelse = fred

MediYoga og foredrag fredag 19. januar kl 12-14 på Midtsandtangen i Malvik

med Maiken Sneggen og Michael Stenhagen

 

 

Jeg (Maiken) har fått med en kjær gjest. Endelig kommer Michael Stenhagen som har vært min mentor ei god stund nå. Jeg er så heldig å få dele myk, terapeutisk yoga (MediYoga) med dere og Michael leder en samtale/foredrag etterpå i ca 30-45 minutter.

Tema for yogaprogrammet og meditasjon er indre fred. Jeg tilpasser til alle som vil delta denne fredagen.

Utgangspunktet for fredagene videre denne våren er litt øvet nivå. Det vil bli ulike tema for hver gang og det tilbys MediYoga ca annenhver fredag. Se kursoversikten for mer info.

Tema for samtalen er Forståelse = Fred. Hvordan vi mennesker opplever mer fred i oss, omkring oss og i våre relasjoner, når vi forstår at vi opplever og skaper verden innenfra og ut. Forståelsen som vi tar utgangspunkt i forklarer hvordan vi mennesker fungerer, og hvordan det menneskelig sinnet fungerer.

Jeg har invitert Michael Stenhagen som har sett lengre i retning av denne forståelsen enn meg, som har fordypet seg i å lære videre og som har lyktes med å peke mange til mer sannhet og visdom, som naturlig gir, mer av de gode følelsene vi ønsker oss. Indre ro, takknemlighet, kjærlighet, tilhøringhet, gode relasjoner, inspirasjon osv. Den viktigste grunnen til invitasjonen er likevel at Michael er en god venn og vil være tilstede for å støtte meg og dere som er mine elever. Kjærlighet = læring og vekst.

Hjertelig velkommen fra Michael og meg!

Påmelding er nødvendig da vi har plass til maks 9 deltakere. Bindende påmelding på PM til Maiken Sneeggen, SMS til 41697313 eller mail til maiken@dypindrero.no.

Pris 300 kroner (rabatt for hele semesteret)
Betales til 86014332822 ellr vipps 41697313. Merk med navn.

Ta gjerne med deg en venn og kom!

Michael og jeg gleder oss til å dele stunden med dere

Michael Stenhagen holder 2-dagers seminar i Trondheim 20. og 21. januar. Ubetinget resiliens. Se mer klar og bli mer bunnsolid. Et nytt psykologisk fundament. Det er noen få plasser åpne. Link til arrangementet under her eller kontakt meg eller Michael (michael@michaelstenhagen.com) for mer info.
https://www.facebook.com/events/1773281262966529/

Er du interessert i kurs i MediYoga finner du info her: www.dypindrero.no/kursoversikt

 

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Bokmerk permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *